obama-shoes-off-in-mosque_1373557034.jpg_366x550

Kedves Fiam!

Persze arra külön posztot lehetne szentelni, hogy mik a részletei - valószínűleg fogok is - de bizonyára te is tudod, hogy kiváltképp a nők, de mások is előszeretettel alakítanak véleményt egy férfiról a cipője alapján. Számít annak minősége, állapota, tisztasága és hogy mennyire illik az öltözéke egészéhez. Ez alapján is alakítja ítéletét viselője igényességről-ápoltságról vagy általános egzisztenciális helyzetről.

Az első komolyabb barátnőm is hónapok után vallotta be, hogy akkor bizonyosodott meg róla, hagyja magát izolálni velem (az este során eltávolodni a barátnőitől és kettesben beszélgetni velem) amikor szemügyre vette a cipőmet és az tetszett neki. Jól sült el.

Számos érv sorolható fel amellett, hogy igényes cipőt hordj (mint ahogy amellett is, hogy igényes ruhát hordj). Egyrészt nyilván egy kinézetre is bazári cipőben nem fogod jól érezni magad, mert rombolja a komfortérzeted, másrészt az igényes cipő igényességet sugároz. Harmadrészt a rossz cipő hosszútávon negatív hatással lehet még az egészségedre is (gerincproblémák stb.).

A korábbi, zoknival és övvel kapcsolatos tanácsaim továbbra is érvényesek. Ahhoz ajánlom a korábbi bejegyzéseket. További tanácsok:

- A táska színének is harmonizálnia kell az öv és a cipő színével.

- Örök visszatérő hiba: fekete cipő világos nadrághoz nagyon ritkán előnyös. A világos cipőre ez önmagában is igaz.

- Az öltönyhöz elsősorban bőrcipő illik, lehetőleg bőrtalpú (persze csúszásgátló gumicsík lehet benne).

- A műbőr cipő olcsó emberek drága mulatsága. A cipő az a tipikus kategória, ahol érvényesül, hogy az olcsó hosszútávon drága és a drága hosszútávon gazdaságos. Az olcsó cipő pár hónap alatt elhasználódik, viselője komfortérzetét a romokba dönti, ráadásul a műbőrben a láb sem szellőzik. Cipőn ne spóroljunk soha!

- Otthon érdemes a cipőt sámfával kitámasztani és alkalmanként bőrápolóval átkenni, hogy tartósan megőrizze újszerűségét. Tapasztalatom szerint a rugós sámfát érdemes kerülni, mert tönkreteszi a cipő sarokrészét.

- A cipő mindig legyen tiszta! Ha már vettünk egy jó darabot, tiszteljük meg ne csak a környezetünket, hanem magunkat is ennek a minimumnak a betartásával!

- Napközben is érdemes meg-megnézni a cipőt, nem poros-e. Az egész megjelenésre kihat!

- Szandál: Lehetőleg ne hordjad. Tunyaságot, lustaságot sugall.

- Érdemes kerülni az élénk színű cipőket. Ritkán áll jól, könnyű benne „közönségesnek” tűnni.

 

 

Kép forrása: http://www.zaraaluwi.com/wp-content/uploads/2012/07/obama-shoes-off-in-mosque.jpg

Szerző: dzs878787  2013.07.11. 17:43 Szólj hozzá!

Címkék: stílus cipő mindennapi stílus

A bejegyzés trackback címe:

https://fiamnak.blog.hu/api/trackback/id/tr935400767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása